Национальные меньшинств Азербайджана: Друзя по ту сторону...

Lion

Re: Национальные меньшинств Азербайджана: Друзя по ту сторону...

Сообщение Lion »

Թալիշ պատմաբան Զահիրադին Իբրահիմովն անհետացել է մարտի 26-ին Ռուսաստանի Եկատերինբուրգ քաղաքից: Կարճ ժամանակ անց Ադրբեջանի Լենքորանի շրջանում գտնվող նրա հարազատները նամակ են ստացել Ադրբեջանի Պետական անվտանգության ծառայությունից, որտեղ թվարկված են Իբրահիմովի դեմ ուղղված մի շարք մեղադրանքներ, այդ թվում՝ դավաճանություն։ Այդ մասին հաղորդում է OC-Media-ն:

Իբրահիմովը Ռուսաստանում ապրում է ավելի քան քսան տարի։ Նա քաղաքացիություն է ստացել 2002թ.։

Թալիշ պատմաբանը փաստացի առևանգվել է և հետո հայտնվել Ադրբեջանում։ Դավաճանության դրվագն էլ կարծես թե կրկին կապված է Հայաստանի հետ։

«Պետության կողմից երաշխավորված փաստաբան Սայարա Ալիևան OC Media-ին ասել է, որ մասնակցել է Իբրահիմովի հարցաքննությանը, որի ժամանակ նա, իբր, խոսել է Հայաստանի հետ իր կապի մասին։ Նա նաև պնդել է, որ Իբրահիմովը խոստովանել է, որ Հայաստանում ինչ-որ մեկից 200–400 դոլար է ստացել»,-նշում է աղբյուրը։

Վերջին շրջանում ես հաճախ եմ գրում և խոսում այն մասին, որ Ադրբեջանում ձերբակալում են հենց հայերի հետ որևէ կապ ու առնչություն ունեցող,ավելի ստույգ խաղաղության ու բարիդրացիության օգտին որևէ դրական բան ասած անձանց։ Տվյալ դեպքում անձին առևանգել են։

Վերջերս Ադրբեջանի գլխավոր դատախազությունը հայտարարություն էր տարածել, որ հետամուտ է լինելու «որոշ ադրբեջանցիների վերադարձին երկիր»։ Խոսքը Ալիևի վարչակարգի կողմից հետապնդվող, դրսում որոշակի ակտիվություն ծավալող ադրբեջանցիների մասին է։ Ըստ էության, ադրբեջանական ծառայություններն արդեն գործի են անցել այդ հարցում։ Կարճ ասած՝ Ալիևի վարչակարգի ոչ մի քննադատի չեն ցանկանում թողնել ազատության մեջ, իսկ նրանց չեզոքացնելու լավագույն ուղին հայերի ու Հայաստանի հետ կապեր հորինելն է, որովհետև «խաղաղության դարաշրջանից» առաջ ու հետո Ադրբեջանի ղեկավարության համար հայերն ու Հայաստանը շարունակում են մնալ «հարմար» թշնամիներ, իսկ բարիդրացիության ու խաղաղության մասին խոսույթն էլ՝ արգելվում է պետական մակարդակով։

Tatev Hayrapetyan
Lion

Сообщение Lion »

Последнее слово молодого талышского ученого Игбала Абилова на суде:

Дорогие друзья!

Моё сердце с моей семьёй, моим народом, моими друзьями, с поддерживающими меня. Моё сердце свободно.

Приветствуют всех отсюда и благодарю: моих с огромным сердцем родственников, близких людей, друзей, не испугавшихся этого обвинения, единомышленников и не совсем таковых, и вставших на защиту, не согласных с преследованием и поднявших голос или не согласных в сердцах, не согласных перед честью, я всем говорю "спасибо". Отдельно говорю "спасибо" своим сторонникам борьбы и справедливости адвокатам Фаризу Намазлы и Ровшане Рахимовой. Рад, что знаком с ними.

Я счастлив и знаю, что вы также как и я верите в равенство людей. Никто из людей из-за своего пола, национальности, языка, религии или мазхаба не может быть ограничен в каких-либо правах.

В прошедшие дни в коридорах изолятора я увидел Ахмада Маммадли с опухшим лицом. Отсюда приветствую и поддерживаю его! Такая как он, чистая, образованная, справедливая молодёжь - это надежда и будущее страны.

Будьте всегда свободны и улыбчивы! Наука и внутренняя свобода сильнее чем ГУЛАГ!

Игбал
20.05.2025

▪️Источник: Талышские новости.

П.С. Ни один акт вражды и ненависти в отношении талышей не будет забыт и прощен. Все останется навеки в истории талышского народа и за все будет спошено. Время неумолимо ведет талышей к исторической развязке.

Талыш | Революция
Lion

Сообщение Lion »

Азербайджанские спецслужбы задержали в Екатеринбурге гражданина России – СМИ

СМИ пишут о странной истории: в Екатеринбурге якобы была проведена операция Службы госбезопасности Азербайджана. Задержан 71-летний Захираддин Ибрагимов, который давно живет в России – гражданство получил в 2002 году. После задержания его, по сообщениям, этапировали в Баку.

✖️ Ибрагимов, как указывают источники, оппозиционер, он критиковал власти Азербайджана, возглавлял комитет по защите прав этнических меньшинств, а сам относится к ираноязычным талышам.

Некоторые источники предположили, что операция могла пройти при участии местной диаспоры, лояльной Баку. Согласовывалось ли это с российскими спецслужбами, не уточняется.

❓ Официальных комментариев от властей РФ или Азербайджана пока не было, но история сама вызывает вопросы: как могла иностранная спецслужба действовать на территории России против нашего гражданина?

Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Ответить