Кочари: Грозный Клич ариев и другие наши танцы!
Кочари: Грозный Клич ариев и другие наши танцы!
Вот вот, я по этой теме долго спорил с азерами, они "утверждают", что якобы кочари их танец, смешно да?
Re: Первые упоминания про армян: На заре человечества...
Воин301 писал(а):
Вот вот, я по этой теме долго спорил с азерами, они "утверждают", что якобы кочари их танец, смешно да?
Воин,если посерьезнее,то о происхождения слова "кочари" есть две версии:1)"кач(дж)-ари",который "усвоили" туркмено-азеры. И вторая версия:"քոչ-ղոչ-խոյ",т.е.-овен,обо очень возможные варианты!
Re: Первые упоминания про армян: На заре человечества...
А у меня третая версия - "Коч ари", то есть "Клич ариев" 
Вот -
"Վատ չի՜, արիներ",- անցավ մտքովս, երբ արդեն գլուխս բավականի տաքացել էր մեր գինուց, խփում էր զուռնա-դհոլը, իսկ հայերը սկսել էին պտտվել մեր հարազատ Կոչ-արիում, - "թող զրնգա ձեր Կոչ-արին, հայեր, թող գետինն ու մեր բարձր լեռները դրմփան ձեր հզոր կոչից և թող հարևան բոլոր ազգերը լսեն ու իմանան, որ կան հայերը, որ ուրախանում են արիները"… Ես գլուխս զգուշորեն իջեցրի սիրելի Նունեիս ուսին, որը ի պատասխան միայն թեթևորեն ծիծաղեց…
Вот -
"Վատ չի՜, արիներ",- անցավ մտքովս, երբ արդեն գլուխս բավականի տաքացել էր մեր գինուց, խփում էր զուռնա-դհոլը, իսկ հայերը սկսել էին պտտվել մեր հարազատ Կոչ-արիում, - "թող զրնգա ձեր Կոչ-արին, հայեր, թող գետինն ու մեր բարձր լեռները դրմփան ձեր հզոր կոչից և թող հարևան բոլոր ազգերը լսեն ու իմանան, որ կան հայերը, որ ուրախանում են արիները"… Ես գլուխս զգուշորեն իջեցրի սիրելի Նունեիս ուսին, որը ի պատասխան միայն թեթևորեն ծիծաղեց…
Re: Кочари: Грозный Клич ариев!
И эта версия тоже вероятна наверное - вероятнее!
Хач ари! А так вам!
Воин301 писал(а):
И эта версия тоже вероятна наверное - вероятнее!
Мне оно... нравится
-
777sergey777
Re: Кочари: Грозный Клич ариев и другие наши танцы!
https://m.youtube.com/watch?v=xY378Hb6EVA
Армянам нужно создавать такие сложные и грациозные сцены и восторгать весь мир.
Армянам нужно создавать такие сложные и грациозные сцены и восторгать весь мир.